Dette var første gangen jeg besøkte Amsterdam og første gang jeg deltok på en DDD-konferanse. Jeg er utrolig takknemlig for at Enso ga meg denne fantastiske muligheten. En kollega anbefalte meg å delta, men vedkommende kunne dessverre ikke bli med på grunn av andre planer.

Første dagen ble viet til "EventSourcing Live". Jeg føler meg heldig som har fått være involvert i ulike prosjekter tidlig i karrieren hvor Event Sourcing har vært i bruk. Det er en kompleks tilnærming som kan være utfordrende, men min fascinasjon for dette vokser bare mer og mer selv om det ikke er noe jeg jobber direkte med nå. Det var gøy å få en hel dag dedikert til å dykke dypere inn i emnet og høre om andres erfaringer med dette patternet. Det var også utrolig flott å kunne diskutere dette uten at noen ble lei, siden vi alle delte den samme entusiasmen.

En av høydepunktene var foredraget "Event Sourcing in Action: Insights from Two Real-Life Projects" av Anita Kvamme. Jeg er stolt over at en av de beste presentasjonene i mine øyne kom fra Norge. Hun gikk gjennom hvordan de bruker Event Sourcing for å løse problemer i sitt prosjekt, og hvordan vi kan håndtere feil på en elegant måte og dra nytte av "reactors".

Robert Baelde holdt et spennende foredrag om "Zero-Downtime Projections Replay", hvor vi fikk dykke dypere inn i transformeringsdelen og de ulike projeksjonene som kan bygges opp ved bruk av Event Sourcing, inkludert replay og snapshotting.

Henning Schwentner holdt et virkelig tankevekkende foredrag om "Strategic Domain Driven Refactorings". Han berørte viktige aspekter i DDD-verktøykassen og understreket hvor viktig det er å ha dem i bakhodet gjennom hele prosjektets gang. Han ga oss også innsikt i hvordan vi kan opprettholde kvaliteten samtidig som vi forbedrer arkitekturen gjennom refaktorering.

Dette er bare et utvalg av de utrolig mange fantastiske presentasjonene som ble holdt.

Jeg fikk også anledning til å delta i en spontan og interessant modellering sesjon med et par arkitekter. Vi lærte sammen hvor viktig det er å oppnå god kommunikasjon mellom oss og hvor avgjørende det er for å oppnå felles forståelse.

Konferansen var virkelig preget av ærlighet og integritet. Verdier som respekt og samarbeid sto tydelig i sentrum, både i presentasjonene og i samspillet mellom deltakerne.

De innsiktsfulle presentasjonene har gitt meg masse inspirasjon. Menneskene jeg har møtt har vært fantastiske, og været har vært som en drøm.

Flyet mitt ble kansellert på vei hjem, noe som skapte litt kaos, men opplevelsene jeg hadde under turen var så gode at det raskt ble glemt.

Hilsen Louise