Gjengen møtte opp på Gardermoen uten kunnskap om hvor vi skulle, selv om mange hadde googlet og prøvd å gjette hvor vi skulle. I forkant hadde de fått noen semikryptiske pakkeinstrukser og signaler som gjorde at de hadde kunnet snevre inn antall muligheter. Fordi vi skulle kle opp gjengen i kilt på en av middagene så måtte vi be om alles midjemål, dette punktet avslørte nok noe mer av reisemålet sammen med beskjed om å ha med sorte sko/pumps og hvit skjorte/bluse.

Vi satte oss på flyet til Edinburgh og ble tatt godt imot av en morsom skotsk guide som skapte mye latter på bussen. Ferden tok oss først til The Three Bridges hvor vi hadde en typisk britisk lunsj med Fish and Chips.

Deretter gikk turen til flotte Stirling Castle hvor vi fikk en omvisning og en god porsjon skotsk historie.

Ferden gikk deretter til vårt bestemmelsessted for resten av oppholdet, MacDonald Forrest Hill hotell som ligger i Aberfoyle ved pittoreske Loch Ard og omsluttet av Highlands. Frodig og vakker natur som senker pulsen og øker velværet. Kvelden ble avsluttet med en fin grillmiddag og noen timer i baren hvor bartenderen nok ble en smule terrorisert over alle varianter og mengder drinker som ble fortært.

Morgenen etter startet vi dagen med ett par timer forberedelser til Highland Games. Vi delte oss i tre klaner som valgte seg navnene Mac Tridents, Mac Nose og Mac Spider-Bob. Vi fikk utdelt krigsutstyr, materialer til utsmykning av både utstyret og oss selv. Hver klan dekorerte sitt utstyr, medlemmene kledte seg i storkilt, påførte fryktinngydende ansiktsmaling og lagde en chant som skulle skremme fienden. Deretter var vi klare for slag på slettene.

Vi marsjerte på rekke til slettene under kyndig sekkepipemarsj av to gale skotter; en gal general og en crazy sekkepipeblåser, som imponerte stort med sin kondisjon til både å fylle sekken og marsjere samtidig.

På slettene ble lagene fordelt på ulike oppgaver som stokkasting, hinderløype, haggiskasting, kubbesleng, skotsk dans, sekkepipe blåsing og til slutt en avgjørende tautrekkingskonkurranse. Mac Tridents gikk tilslutt seirende ut av øvelsene etter en meget overbevisende tautrekkingskonkurranse hvor de andre lagene rett og slett var sjanseløse mot vilje og kamphungrige klansmedlemmer.

Etter bataljen på slettene var det tilbake til hotellet for å bli kledd opp i festkilt for en flott middag. Kilt seansen var en spesiell sak hvor den mannlige delen ble noe satt ut da sjefsskotten kommanderte truser av. Det var nok mange som hadde håpet å kunne snike seg igjennom dette uten å bli avkledd på den måten. Det ble mange morsomme opplevelser utover kvelden hvor bare det å sette seg skapte utfordringer. "Manspreading" var rett og slett utelukket….

Middagen ble inntatt i en låve fra 1600 tallet under tonene til skotsk musikk og gode historier fra vertskapet. Låven skal vist nok også være stedet hvor Rob Roy ble tatt inn i de voksnes rekker som 16 åring. Mye spennende historie på ett meget spesielt sted. Maten var tradisjonell skotsk mat. Kvelden ble avsluttet i en liten bar ved siden av låven fra samme tidsalder. Etter noen timer der ble vi loset i tussmørke tilbake til hotellet for en liten avslutning i baren hvor våre egne pianister tredde frem fra rekkene og stod for den musikalske underholdningen.

Dag nummer tre gikk med til avslapning og hjemreise.

Takk for en fantastisk og minnerik helg som vi vil minnes og mimres om i mange år. Det er slike opplevelser som er med å bygge kulturen i selskapet.


Hilsen Reiseleder