I år kom Trude med forslag om vi ikke skulle lage en julekalender, hvor vi viser bilder av hjemmekontorene våre og så skal vi gjette oss frem til hvem det er.

Det ble raskt meislet ut noen enkle regler og poengberegning, og første bilde ble sluppet i Slack. Raskt oppdaget vi mange kreative måter å foreslå og gjette på som grenset over i "juks", samt at alle så hva den enkelte foreslo.

Det begynte å hagle med ulike kommentarer om feil i stemmetelling, rigging av konkurranse så en skulle nesten tro en annes twitterfeed hadde blandet seg inn.

Brått dukket det opp ett klonet bilde og ting var igang.

TrudeBot ble da til som følge av en oppfordring fra en kollega til et lite hackathon. Det ble kodet igjennom natten og neste dag var "trudebot" klar for lansering (Trude fordi hun var sjefen for konkurransen). Med denne fikk vi raskt luket unna muligheter til å gjette flere ganger, som hadde blitt definert som juks.

  • Boten ble til på en kveld, og hadde som viktigste funksjon å ta i mot og lagre på stemmer fra kollegaer, samt ta i mot fasit fra Trude og kunne gi en kjapp oversikt over svarene
  • Stack'en ble en enkel node.js backend-app med slack sin sdk, med gitlab og github som versjonskontroll (speilet), og hostet på digitalocean's nye app platform som automatisk bygget den vet github commit til master, med persistens i et mongodb atlas-cluster.
  • Brukerfunksjonen til trudebot var avstemning ved direktemelding til TrudeBot (kalendernummer+kollega)
  • Adferden var lagt opp til å være enkel. TrudeBot skulle lytte til alt som ble sagt i #julekalender2020, og dersom Trude (som da var registrert som admin i bot-app'en) sa "hvem  sitt hjemmekontor er dette" som ett topp-nivå post, skulle TrudeBot plukke opp innholdet og registrere en ny luke i databasen, klar til oppsamling av stemmer. For å bekrefte at dette ble gjort etablerte TrudeBot en tråd ut av posten til Trude, med en melding om hvordan man kunne avgi svar til TrudeBot.

Det ble også lagd noen admin-funksjoner til Trude for administrere boten

  • Hun kunne oppgi fasit til kalenderluken ved å sende melding til TrudeBot med lukenr+navn, på samme måte som vi vanlig dødelige avga svar.
  • Hun kunne sjekke status på pågående luke (hvem som hadde svart, hva de hadde svart)
  • Hun kunne lukke en luke (som etter hvert førte til at TrudeBot ga en oversikt over hva alle hadde stemt på slutten av tråden til luken)
  • Hun kunne få oversikt over alle luker (åpne eller ikke)
  • Hun kunne hente ut løpende poengberegning basert på prinsippene:

Trudebot fikk også noen smartfunksjoner med sinte tilsvar om man prøvde seg på juks eller var så "frekk" at man klagde på hvordan Trudebot jobbet.

Selve konkurransen ble veldig morsom og sosial. Vi har lært veldig mye om hverandre igjennom å se hvordan vi har det hjemme og hvilke ting enkelte er opptatt av.

Espen gikk til slutt seirende ut med kalas sifre i forhold til resten av gjengen.

Her er alle bildene av de ulike hjemmekontorene, stor variasjon med varierende nerdefaktor og gadget bonanza. Plasseringer fra stua, soverommet, kontor, snekkerbua til hytta.