Da var det igjen tid for den årlige firmaturen. Denne gangen til eksotiske, ville og vakre Svalbard.

Vi møtte opp tidlig på Gardermoen for å få mest mulig ut av den første dagen på tur. Nå ville været det annerledes, med storm i kastene ble flyreisen utsatt til senere på dagen. Da kastet vår reiseleverandør, Quest Travel, seg rundt og jobbet på spreng for å legge en plan B. Raskt fikk vi bekreftet ett annet hotell natt 1, og deretter fikk vi omrokkert på planene for dagen etter. Vi tilbrakte endel timer på Gardermoen som gikk med til hygge, diverse spill og gode samtaler før vi ble klarert for landing i Longyearbyen.

Vi ankom Longyearbyen på ettermiddagen og ble fraktet opp til Funken Lodge hotell som da ble vårt hotell i 2 døgn. Middagen hadde vi fått booket på Coal Miners Bar & Grill, som servert en super middag med god drikke. Etter middag spaserte vi tilbake til hotellet for å hvile ut til en innholdsrik dag nummer 2.

Vi møtte opp tidlig hos de som skulle guide oss igjennom dagen, Hurtigruten Svalbard. Der fikk vi kurs i bruk av scootere, sikkerhet samt utlevering av utstyr, og en gjennomgang av dagens opplegg.

Alle fikk hver sin scooter for en laaaang tur ut til Isfjord Radio i havgapet hvor vi skulle spise lunsj. Det var her vi skulle ha ankommet dagen før for overnatting. Det ble da en 10 timers tur hvor vi tilbakela nærmere 200 km. En skulle tro det ble for lenge, men nei da. Det ble en fantastisk tur over fjell, isbreer, langs havkanten, ispedd uhell og all slags vær. Med fastkjørt scooter, dramatisk velt og en fuskende motor. Fra total whiteout til føyke, sol, sterk vind, overskyet, og avslutningsvis kjøring i mørke og snøvær inn igjen mot Longyearbyen.

Om kvelden ble vi fraktet til Gruvelageret for et fantastisk måltid i et koselig lokale med masse historie.

Siste dagen ble det egentid for byvandring og avslapning før vi satte oss på flyet hjemover.

Takk for en fantastisk tur som ble rik på minner vi kommer til å snakke mye om senere. Mange gode samtaler og enda litt bedre kjent med hverandre.