Kult om du vil lære deg å kode. Det er noe som jeg tror alle kan ha nytte av uavhengig av hva de driver med.

For å komme i gang finnes det mange bra nettsider nå. Helt basic programmering kan du lære på www.khanacademy.org. En annen fin startside er www.codeacademy.com. Der er det noe gratiskurs, og så kan man betale for å få mer avanserte kurs etter hvert. Det fine med begge disse er at du kan programmere rett i nettleseren og få tilbakemelding umiddelbart om du har forstått oppgaven.

Det er ikke så viktig hvilket programmeringsspråk du begynner med. Det viktigste er å forstå konseptene. Men Javascript, pyton, c# og Java er alle gode språk som ikke er veldig forskjellige, og kan brukes til det meste.

Du trenger etter hvert også et utviklerverktøy, og da vil jeg anbefale Visual studio Code. Det er gratis og du kan gjøre det aller meste med det. https://code.visualstudio.com/

Når du kommer litt videre kan du også se på kursene til Microsoft. De er veldig bra og gir deg innsikt i skytjenester:

https://docs.microsoft.com/en-us/learn/

En suksessfaktor for å lære programmering er at du skaper deg et prosjekt. Finn på noe som du kunne tenke deg å lage. Trenger ikke å være noe nytt og revolusjonerende. Det viktigste er at det er noe du selv kunne tenke deg å bruke. Om du ikke klarer å finne på noe kan en løsning være å løse problemer med kode. Her er noen morsomme eksempler:

https://play.elevatorsaga.com/

https://www.codingame.com/

og om du liker matematiske problemer som lar seg løse med kode er dette også gøy:

https://projecteuler.net/

Om du liker matte så er det mange mattegeeks som elsker Matlab. Det er ikke gratis, men de har en billig studentversjon og en 30 dagers prøveversjon tror jeg:

https://se.mathworks.com/

Det er utrolig hva de får til med Matlab.

En annen kul side jeg kom over var dwitter. Her er det om å gjøre å lage kulest mulig grafisk program på maks 140 tegn. Masse kult å lage her og man kan ta en man liker og forandre på den for å se hva som skjer.

https://www.dwitter.net/

En annen morsom ting man kan gjøre er å programmere MineCraft til å gjøre hva man vil. Dette er veldig enkelt å komme i gang med.

https://code.org/minecraft

Det ble kanskje litt overveldende dette, men det viktigste er at du finner noe som vekker interessen slik at du blir motivert til å finne mer ut av det.

Lykke til.