Alexey Zolotukhin

Han ble introdusert til programmering allerede i en alder av 11 år, og skrev sin første Turbo Pascal kodebit på papir pga. mangel på tilgang til en PC. Siden den gang har hatt stor interesse for å lære og bygge datasystemer, og i dag, over 30 år senere, bærer han fortsatt med seg denne lidenskapen.

Alexey har over 20 års variert erfaring innen programvareutvikling, med hovedfokus de siste ti årene på å bygge og vedlikeholde høytytende og pålitelige Azure-tjenester for Microsoft. Disse tjenestene driver en rekke Microsoft 365-opplevelser for over 200 millioner daglige aktive brukere, og betjener over 5 milliarder daglige forespørsler.

Han har sterke praktiske erfaringer med Microsoft Azure, DevOps, mikrotjenester og smidig programvareutvikling. Gjennom sin karriere har han hatt mange roller, blant annet front-end-utvikler, web-utvikler, back-end-utvikler, datavarehusarkitekt, BI-konsulent, systemarkitekt og dba.

På fritiden produserer han musikk under navnet “Alex Kiss”, og du finner han på Spotify og flere andre plattformer. I tillegg til musikken er han veldig glad i å gå på ski og kjøre offpiste. Turene pleier å gå til Alpene hvert år og står på ski her i Norge ellers. Alexey liker også vekttrening, samt at han er veldig glad i å lese sci-fi bøker når tiden tillater.

Velkommen til oss Alexey, vi gleder oss til få bli bedre kjent med deg.